Födelsedagshelg

Nu har jag varit dålig att blogga igen. Men antingen är jag för trött eller inte har tid och ibland funkar inte skolans trådlösa nätverk när jag väl ska börja skriva. :( Dåligt.

Tänkte att jag skulle berätta om min fantastiska födelsedagshelg 9/9-12/9 :P Som sagt har inte hunnit skriva om det än. Åkte till Gabbe&Tim i Norrköping för att spendera "min" helg där. Anlände med buss på torsdagkväll, så det blev inte så mycket gjort den kvällen. Såg idol, pratade och lekte med katterna :P

På fredagen var vi tjejer ute och shoppade, (Tim pluggade) jag hittade lila sammetsgardiner, en döskallelampa och införskaffade en lotion från Body shop som jag avgudar eftersom den affären inte finns i Västervik :( så måste passa på att handla när jag kommer till storstan. På kvällen besökte vi ett Salsa ställe, blev mycket osäker i början men efter ett tag lossnade det och blev riktigt roligt :)

Lördagen visade sig vara en tripp till Kolmården :D YAY! Så sjukt roligt att få åka dit igen, några år sedan sist. Vi såg alla djuren och självklart delfinshowen. Filmade en massa med min kamera som jag ikväll har redigerat så mycket nöjd med det. Det kryllade av folk, lite jobbigt att höra alla gnällande, gråtande ungar tur att man lätt blir distraherad av djur som är gulliga. Vid savannen så skenade noshörningarna omkring så att man kunde känna hur marken vibrerade en aning. Mäktiga djur :P Använde bilen i safarin och såg en massa djur bla. Lejon, hyenor, en varg som sprang bredvid bilen, björnar och det häftigaste av allt en giraff som inte hade någon brådska alls utan lunkade sakta framför bilen i flera minuter :P hehe 

Åt hembakad pizza på kvällen och såg Valentines day, myskväll. Mina ben var helt slut på kvällen, så det var skönt att få slumra in efter filmen.

Söndags morgonen bjöds det på tårta och tre presenter: ett par örhängen i form av rosa knappar, ett par svarta runda melerade örhängen och Graffiti nailtop som gör att nageln ser fläckig ut eller hur man nu ska beskriva det. Det ser coolt ut iaf, jävligt coolt! :P

Några timmar senare var jag tvungen att lämna Norrköping :( en väldigt lyckad helg som jag knappast kommer att glömma på ett bra tag. Tack Gabbe!


Nae, nu måste jag sova börjar bli pömsig. Har haft tvättkväll och nu är den klar och upphängd så jag kan sova, det ska bli riktigt skönt. Natti

Förarbete

Hade inte förväntat mig att det skulle vara såå mycket pillarbete innan man fick starta själva vävandet. Har suttit idag och sorterat 500 trådar igenom små vita solvar som det heter. Men i kort kan man säga att det är små vita ögglor som sitter fast på en pinne. Imorn ska jag sortera in dom i skeden en stor kam som man använder för att dra åt trådarna med. :P

Så pilligt imorn med men troligtvis hinner jag lära mig hur man trär pedalerna så jag kan börja väva. Några har redan kommit igång med det så jag vill också. Ska bli spännande att se hur färger kommer att passa ihop. Hoppas att dom gör det. Det är två tjejer som går väv fortsättning och jag blev väldigt imponerad över att dom har skapat mönster i sina vävar. Jag vill också lära mig det, men först basic.

Inte så mycket annat har hänt idag, tittat på idol ofc. Spelat sällskapspel med Sara, sen har grannen haft fest igen eller vad man ska kalla det. Högmusik, en massa skrikande. Nu har dom förflyttat sig så hoppas dom håller sig borta, iaf tysta.

Ska sova nu, vila upp min rygg inför morgondagens ihopkrumpta ställning. Verkligen inte bra för ryggen att montera en väv. Usch!

God Natt

Vävning

Idag har vi börjat med vävning. Valde ut våra trådar som vi kommer att använda. Varpade bakgrundstråden som man ska trä dom andra trådarna igenom sen för att skapa mönster.

Jag valde en blå bakgrundsfärg, dom andra trådarna som jag ska ha är mörk, ljus lila och vinrött. Jag hoppas på att det blir snyggt. Ska bli spännande att få spänna upp den blåa tråden på vävstolen. Medan vi väntade Matilda, jag så hjälpte vi till att spänna upp alla trådar. Blev bara mer sugen på att börja med min egna väv.

Känner mig totalt omotiverad att sy klart kjolen, min grundmall är fel så jag måste göra om den, en del av provkjolen. Suck. Får ta tag i det när jag har kommit igång med vävningen. Jag tror det passar mig bättre får hoppas att det gör de iaf. Det känns lite magiskt att kunna skapa så många olika mönster med olika trådar. Fascinerande! ^^

Har genomlidigt ännu ett avsnitt av en massa idolauditions och nu är jag trött så funderar nog på om jag ska lägga mig och läsa lite kanske.

Ska för övrigt försöka skriva mer jag lovar :) God Natt

Aldrig tid..

Det händer så mycket här att jag inte har tid till att skriva lika mycket som jag skulle vilja. Jag tycker inte om huset som jag bor i och mina högljudda grannar. Ska flytta till ett annat hus, klarar inte av festandet som pågår nästan varje dag här. Seriöst! Förjävligt rent ut sagt. Aldrig en lugn stund, jag måste alltid vara beredd på att min granne kommer att starta en fest med dunkande musik, skrikiga gäster.

Jag har hört att det finns ett ledigt rum i ett annat hus så jag ska prata med Mats (husfar) och be om att få flytta dit istället.

Annars så rullar det på, har kommit så långt i sömnad att vi äntligen ska få rita, sy våran kjol. :) Hittade ett rutigt tyg på en second hand affär i byn som jag troligen kommer att använda till kjolen.

Det är jättegod mat här, i torsdags fick vi vaniljglass med kolasås till efterrätt :D Lyx!
Har blivit bundis med fyra tjejer som är trevliga, har samma humor som jag, två av dom bor i huset som jag vill flytta till.

Förra helgen var jag till Västervik, kollade vad som fanns där. Det fanns inte så mycket mest inredningsaffärer, tyg/garn butiker. Vilket är bra för oss som går textil linjen. Men så mycket shopping kommer det nog inte bli xP hehe

Får väl sy mina egna kläder ^^



RSS 2.0