Startveckan

Har varit en lugn startvecka, men med mycket information och intryck. Folket här är trevliga, finns väl en del som är lite för mycke sånna som man vet att man inte går ihop med. Men så är det väl alltid.

Idag blev vi indelade i grupper för sömnad/väv. Jag hamnade i sömnadsgruppen så vi fick testa symaskinerna. Vi ska byta till väv efter 3 veckor för det går inte att ha så många på samma gång. Jävlar vad jag inte var van att maskinen gick så fort. Använder ju mormors hemma och den går inte särskilt fort. Så måste träna upp mig så jag inte syr snett.

Nästa vecka ska vi börja och lära oss hur vi ritar mönster och sy plagget i tolé. Det första som vi ska sy blir en kjol. Får väl se hur det går men det ska väl inte vara några problem ^^

Ska bli skönt att få komma igång och verkligen göra något så man lär sig hur man ska göra.

Gick in till stan (byn) idag med två tjejer som också går i sömnadsgruppen och är "normala" eller hur man ska säga. xP Handlade mat inför helgen blev rätt tungt att bära faktiskt men det gick bra. Det tar 15 min att gå till centrum där affärn är från skolan. Var extremt het idag med strålande sol, knappt någon vind blev extra jobbigt att bära med solen i ryggen.

Sen satt jag ute i solen, läste aftonbladet som jag hade köpt. Tomoko (tjejen från Japan) hade med sig några fashiontidningar från Japan så coolt att se. Sen satt hon och Johan (från 2:a sömndasåret) och vek origami, tranor och andra grejer. Fränt jag vek en tulpan vilket är det enda jag kommer ihåg hur man viker. hehe

En tjej satt också där, knåpade med ett eget armband med pärlor så det blev att vi snackade litegrann. Värsta pysseldagen, synd att jag glömde min virkning så kunde jag ha suttit och virkat amigurimi. Hm tror det stavas så, ja ja inte så noga.

Ikväll blev jag bjuden på filmkväll hos dom som följde med och handlade. Det ska bli trevligt! Det var tydligen lite party inne på byn men det orkar jag inte sticka iväg på har ingen stor lust heller.


Första dagen på skolan

Nu är jag här! Verkligen här i mitt rum har packat upp det mesta som får plats i den lilla bokhyllan som finns i mitt rum. lite besviken på det faktiskt. Finns en garderob ute i hallen that's it. Så knölade in massa kläder i rummet orkar inte gå ut varje gång jag ska ha något.

Informationen om boendet har inte varit så bra, dom har inte sagt att man skulle behöva gardiner osv. Det hade ju underlättat men iofs så går det ju fixa här men det hade ju ändå varit bra att få veta. Det gemensamma köket, tv-rummet är riktigt snyggt, känns trivsamt att vara där. Ska gå dit lite senare och se på tv och prata med grannarna. :P hehe

Döskallen i glas som jag köpte i Kosta har jag tänt nu. Lyser väldigt fint, måste verkligen köpa blommor, lite sånt som jag kan sätta på fönsterbrädan. Ser så trist ut annars men det får jag nog tid till. Finns nog flera som ska köpa lite grejer till sitt rum så får hänga på dom.

Var in till Västervikscentrum/hamn med mor, far och åt lunch. Det såg så mysigt ut, gamla byggnader och små gränder. Påminde mig om Danmark från det jag minns att jag har sett.

Klockan tickar, snart är det väl dags att kliva upp ur sängen efter en orolig natts sömn och sitta i den stora aulan, träffa mina klasskompisar. Nervöst. Men inget att göra åt, bara att bita ihop och gå dit hur nervöst det än känns så går det ju över ganska snabbt. :)






Sista dagen i Östersund

Åkte in till staden för att kolla på en ny mobil. Hade redan sett ut Sony Ericsson x10 xperia så den fick det bli. En stor tegelsten jämfört med min gamla men med finare finesser. 8 megapixel kamera, stor touchscreen. Mycket ovant att använda för övrigt, trycker fel hela tiden och utbrister panikartat; "Nej, gahhh, nej" hehe

När jag väl har börjat shoppa kan det vara svårt att sluta. Köpte vaniljparfym på Body Shop som doftar gudomligt. Min är ju snart slut så jag var ju tvungen att skaffa en ny lukt. Sen blidde det födelsedagspresent till Janni och inflytningspresent till Gabbe :P

Jag och Gabbe åt lunch på Tehuset för sista gången troligen om dom ska lägga ner det fiket. :( Trist för det är så bra där, dom hade tyvärr inga Dumlemuffins så vi var tvugna att fika på Törners. Men det gjorde ingenting, då har man sagt hej då till det fiket på ett tag också. hehe

Åkte hem till mig efter det och hängde mest, fixade donatbunfrisyrer. Jag var så sjukt nyfiken på min telefon så jag satt med den nästan hela tiden. Finns så mycket att lära, men har inte hittat hur man byter ringsignal till en vanlig låt. Irriterande. Hittar det inte någonstans, hjälp uppskattas. Laptopen är iaf fixad nu så sitter och knåpar med den nu. Men snart ska den också packas ner.

Tar en dag i sänder nu, annars blir jag så oerhört nervös och som sagt jag ska inte föreställa mig någonting för det blir ändå aldrig som man har tänkt att det ska bli.



Resväskan som väger bly..

Har verkligen packat ordentligt idag. Och det går åt massor av energi att göra det bära, leta, springa ner och upp för trappan. Stå och tänka efter vad det är jag ska ha med mig och vart dom grejerna är osv.

Jag har hittills fyllt en enorm resväska som nu väger bly, 3 blåa IKEA-kassar. Men jag ska försöka proppa ner mer i dom bara så dom blir lite svårare att bära. ^^ Vet inte hur jag skulle ha gjort om jag hade åkt själv jag hade säkerligen fått tvätta en massa, köpt kläder och saker där. Tack mamma&pappa!

När jag kände att jag hade fått nog med packandet så slog jag mig ner i soffan och kollade på Animal Planet. Djurräddarna i Philadelphia. Ett sånt bra, hemskt program om djur som plågas av sina ägare men som blir räddade av förståndiga och friska personer. Blir lika arg, förvånad över hur en människa kan göra något sådant mot ett djur. Ett snällt djur som bara vill ha ens kärlek, omtanke. Usch.

------------------------------------

På kvällen kom jag på att jag behövde ett pennfodral så jag satte i gång och letade. Efter en stund fick jag den smarta idén att sy ett själv. Hur stupid får man vara att leta när man kan skapa själv? Klippte sönder ett par jeans som jag aldrig använder, inte kommer att använda. Blev ganska nöjd men blir så less när jag måste tänka så länge på hur jag ska sy innan jag kan sätta fart. Därför ska det bli roligt att få lära sig hur man ska tänka när man gör mönster osv.

Inte länge kvar nu, känns overkligt fortfarande. Just nu ser jag mest fram emot att träffa släkten och mina kära kusin Janni. Var så oerhört längesedan som vi sågs att jag inte kommer ihåg när det var. Då är det illa, men det kommer att ändras nu när jag kommer att bo närmare. :)

Nu blir det till att sova, vila ut sig inför den sista packningsdagen, sista besöket på stan. :( Lite trist känns det ändå att lämna staden. Men men en helt ny by och stad finns att utforska. Here I come!


Närmar sig avfärd..

Det börjar närma sig avfärd och det känns konstigt att lämna Östersund. Att lämna min trygghet men på ett sätt känns det frigörande och ett steg närmare självständighet.

Jag är väldigt nyfiken på hur det kommer att vara där, lektionerna och klasskompisarna. Jag behöver det här, att ensam flytta till en ny plats med nya människor. Där jag måste använda min socialaförmåga som jag har glömt att jag har. Att tvingas lära känna nya personer för att klara sig är det jag behöver.

Min rädsla att göra bort mig inför andra och min blyghet ska jag bota. Lite blyg kommer jag självklart alltid att vara men det ska inte behöva stoppa mig från att närma mig andra och lära känna dom.

------------------------------------------

I helgen som skulle ha varit sista besöket på krogen slutade med en mysig filmkväll med Gabbe. Inget fel med det men så typiskt att det aldrig blir någon krogen för folket är tråkiga. Får aldrig användning för mina snygga partyskor, klänningar xP Synd.

Vi såg: Fantastic Mr Fox, Flickan från ovan, Daybreakers, Have you heard about the Morgans?

Riktigt bra filmer speciellt dom två första som vi såg, men blev lite besviken på slutet på Flickan från ovan. Skulle bara ha ändrat en liten sak men annars var det en väldigt fin film. Mr Fox var så annorlunda att man blev alldeles hänförd, mycket humor, bra röster och intressant story. Dom filmerna rekomenderar jag verkligen. :)  

Idag ska jag börja packa lite smått för att vara säker på att jag verkligen får med mig allt jag behöver.

Chokladhjulet

Det blev inte så mycket yra i år inte. Dåligt väder, dyra biljetter satte stopp för det roliga. Men men har ju sett Rammstein, Lady Gaga live i år så jag är nöjd iaf.

Var på sista yrdagen med mor, far vi gick till tivolit och prövade vår lycka. Chokladhjul är ett måste fast än man vet att man inte kommer att vinna något. Testade en gång och jag vann 2kg Toblerone på första brickan som jag väljer!!! :D Blev så sjukt förvånad och glad, har aldrig någonsin vunnit på ett chokladhjul. Så yay för mig.


Har mött flera på stråket som frågat vad man ska göra eller hört av mamma att jag ska åka ner till Västervik och plugga 1 år. Alla är positiva, tycker det är modigt av mig att göra något sånt, frågar om jag är nervös.
Den värsta nervositeten har inte inträffat än, men den kommer när det är nära. Den börjar krypa sig fram nu med bara 1,5 vecka kvar tills jag ska börja resan neråt.
Men jag är mest spänd på hur det kommer att vara där, vilka mina klasskompisar är osv. Så det hjälper förstårs mig att våga ta steget att flytta härifrån. Det och att jag verkligen behöver en förändring i mitt liv, en nystart.
Något att se fram emot att få utveckla och förhoppningsvis plugga vidare, jobba med i framtiden.

Är så glad att jag har hittat den här utbildningen, det gör inget att det är så långt hemifrån. För det finns bussar, tåg, flyg så det går ingen nöd på mig. Plus att jag har nära till min kusin om jag skulle bli less eller fattig på helgerna. :P hehe


RSS 2.0