Tyger

Helgen har varit mycket lugn, ännu lugnare i vanliga fall för att Sofie inte var här. Hon var i Gbg på ett konvent, lucky bastard! Vi som stannade kvar såg på film/serie; Get Smart, How I met your mother m.m

Jag hittade 3 olika tyger i Söderköping i fredags också som jag blev väldans nöjd med. Ett grått trikåtyg som jag tänkte sy två linnen av. Ett lila viskostyg som jag ska sy en blus av i uppgift som vi har fått. Vill börja sy snart men vi sitter hela tiden och har mönsterkonstruktion så jävla tråkigt. Lärorikt men såååå tråkigt! Sista tyget som jag hittade var ett flecce tyg med döskallar på :D det ska jag bara sy en kant runt ev. brodera och ha den som en mysfilt.

I lördags ritade jag ut min livmall i "blåpapper" som vi kallar det för att det är ett plastigt material med blåa ränder på som vi sedan kan använda oss av när vi ritar upp våra mönster. En grundmall med våra egna mått helt enkelt. Tror vi satt i granen och spelade tekken 6 på kvällen bla. kommer inte riktigt ihåg faktiskt.

Igår gick vi upp rätt sent, gick vi på en promenad efter frukosten, på kvällen var vi på bion i byn och såg Harry Potter och Dödsrelikerna del 1. Dyster, spännande och tragisk film. Jag kommer knappt ihåg något ur boken märkte jag när jag såg filmen, dåligt av mig! Men det är ju ett tag sen man läste sista boken. Får läsa om dom sen när jag orkar och ha ett Harry Potter filmsmaraton. :D hehe

Missade premiären av Sherlock eftersom bion var sent men idag såg jag den på svtplay. Så glad över det, väldigt bra serie. Behöver uppdatera mitt Fringe och Dexter tittande också när jag får tid.

Nae, dags att sova så man är redo morgon för en tråkig mönsterkonstruktkions dag. *gäsp*

Lite tid

Krokilektionen var intressant, jobbig. Vi fick 7-5 min på oss att rita av modellen i olika poser först efter det skulle vi bara skugga, sudda fram en siluett. Emot slutet fick vi bara 2min-30sek på oss :O Det var sjukt jobbigt att försöka rita så fort och ändå få det att se ut som en människa. Jag fick reda på att jag kan rita hyfsat bra, jävligt nöjd med min insats. :)

På kvällen såg vi en film som jag inte kommer ihåg titeln på en komedi med Jonah Hill. Den var väl sådär vissa stunder så var den brilliant, men i övrigt rätt löjlig, blek.


Idag har vi haft mönsterkonstruktion ritade olika kragar, imorn blir det armar. Bara en massa ritande just nu, men ska försöka sy i trikå. Vi ska åka iväg till Söderköping och handla lite tyg på fredag så får se om jag hittar något roligt där som jag kan använda.

Ikväll såg vi Criminal Minds, How I met your mother och drack tandkräms-te :P Köpte ett nytt te i helgen med pepparmint smak som luktar och smakar tandkräm. Väldigt konstigt, det var inte särskilt gott men jag kanske vänjer mig. Annars kan jag ju bara ha tepåsar utspridda i rummet så det luktar fräscht! :P hehe 


Skönt att internet fungerar igen kan lyssna på Spotify utan att allt kraschar! Yay! Natti


Kroki

Internet har inte fungerat som det ska på flera dagar nu, vet inte vad det är för fel. Men lärarna vet om det nu och ska åtgärda problemet. Andra saker som inte fungerar är torkrummets fläkt :S tur att jag inte behöver tvätta kläder just nu, tar ju timmar innan kläderna torkar. Det är halft stopp i handfatet och duschen i min korridors badrum. Suck. Mina grannar tappar hår så inn i helvete. Röda långa hår som ligger och flyter omkring när man ska duscha, eww!

Har haft en otroligt lugn helg, softat. Spelat Trivial Persuit, broderat och stickat och sett på film. Skön helg helt enkelt.


Fick veta idag att vi ska ha kroki imorn, dom som inte vet vad det är så kan jag berätta att man sitter flera timmar och ritar av en naken kropp. För att lära sig former osv. Så imorn ska vi ha en naken kvinna framför oss som vi ska rita av. Vi ska ha flera lektioner framöver och jag antar att vi ska ha en manlig model också.

Jag är verkligen inte bra på att teckna så ser inte fram emot morgondagen. Vi ska även visa upp det vi har ritat för varandra, usch vad jobbigt. Tycker verkligen inte att jag är bra på att rita, men men sånt man får ta.

Ska lägga mig snart för det ska tydligen vara sjukt jobbigt att sitta och teckna. Natti

Fritt broderi

Segt internet igår så kunde inte skriva något. Började med fritt broderi igår, vi fick i uppdrag att leta upp en bild och göra om den i photoshop och sen brodera motivet.
Vi har inte någon redovisning så vi får helt enkelt hela terminen på oss att brodera den. :P Tror inte min kommer att ta så lång tid så jag kanske gör ett till motiv om jag tycker det är kul.

Hade en jätte flummig dag igår tillsammans med Matilda. Våran lärare i sömnad var inte där och vi behövde fråga henne lite saker innan vi kan gå vidare. Hon kommer tillbaka på måndag, drygt.
Så vi satt och skissade på våra tröjor, letade insperation. Slutade med att vi kollade in illustratörer på youtube osv.

Avundsjuka är en mycket stark känsla som oftast leder till hatkänslor. Kan inte fatta hur bra en del är på att illustrera, jag hatar dom. Själv är man extremt dålig på att rita, jag kan få värsta idén i huvudet som jag vill rita men jag kan inte alls få ner det på papperet. Min hjärna och hand vill inte sammarbeta. Morr.

Jaja, jag är väl bra på något annat antagligen. Det är iaf vad man brukar säga.

Spelade en massa Tekken igår också, tränade och kollade in en massa häftiga moves. Finns en tjej som är en robot som kan flyga och ploppa fram motorsågar ur armarna. :P Sjukt roligt, hon kan även ta av sig huvudet ge det till sin motståndare och spränga det. hehe

Brutalt spel, men otroligt underhållande.

Isbana

Föreläsningen om missbruk igår var intressant, komisk. Han berättade saker i en ton som fick en att relatera till sin egen vardag. Trodde han skulle nämna plattan som Johan Glans pratar om (se andra inlägget) men det gjorde han inte. Han nämde dock att han lämnade stulna saker i en box på T-Centralen.

Hela internatet är en enda stor isbana just nu vilket gör det extra svårt att gå ut. Men det stoppar inte oss, vi går ut varje dag oavsett väder.
Som Saga beskrev det häromdagen; "Om marken glittrar som vampyrerna i Twilight så är det halt!" ^^ hehe

Det stämmer faktiskt så nästa gång ni är ute och går en sen kväll håll koll på marken. Se hur den glittrar.

Har haft möte idag med alla som bor i Granen, vi har pratat om städning, sorterat upp vår mat till olika hyllor osv och tömt kylskåpet på gamla matvaror som har börjat lukta :S Eww, inte coolt det fanns en juice som hade gått ut i september. Som tur var så hade jag ingen mat som hade gått ut. Men jag brukar vara bra på att hålla koll på mina grejer.

Ska snart till häggen som vanligt, mysigaste uppehållsrummet på hela internatet :P hehe Vi ska nog se How I met your mother ikväll, en mycket bra serie som man kan kolla på massor av ggr.

Sent

Blev sent igår innan jag kom tillbaka till rummet. Efter middagen var vi kvar och spelade biljard medans Sopie fixade till sitt tryck...tiden rullade iväg och helt plötsligt var kl. 18.30 och vi hade inte promenerat.

Så vi skärpte till oss och gick iväg en sväng. Skönt men lite jobbigt att det blev en sånn sen promenad. När vi kom tillbaka till skolan satt vi i häggen och såg Criminal Minds. Sen var det bara att gå och lägga sig. :P

Idag ska vi lyssna på en föreläsare som har varit alkohlist och missbrukare. Och det första jag kom att tänka på var det här klippet med Johan Glans.


Badminton

En nyttig dag, spelade massor av badminton på förmiddagen med Sara och Sofie. :P Det var hur kul som helst och väldigt jobbigt, längesedan jag har varit så trött efter att ha tränat.

Vi ska försöka göra någon slags träning i gympasalen varje söndag nu framöver. Mycket lättare när man är fler som vill träna, finns fler möjligheter att hitta på något också då.

Hjälpte Sara att trycka sitt tyg efter träningen, sen var det dags för middag. Nudlar och wok stod på menyn idag :P Det var gott!

Sen såg vi den animerade filmen Planet 51 och spelade Tekken 6. Somnade dock en stund på filmen men det gjorde inte så mycket eftersom jag har sett den tidigare. Ska bli skönt att få lägga sig i sängen, kommer nog att sova som en stock hela natten.

Lördagsnöje..

Hände inte så mycket, var till sysalen och sydde klart babyunderkläderna som vi hade i uppgift att göra. Vi skulle sy dom på overlockmaskinen och jag hatar den och den hatar mig tydligen. Tyget glider oftast iväg och det går så fort att det är lätt att göra fel. Fick sprätta upp en massa och göra om, men men man lär sig av sina misstag som man brukar säga. Önskar bara att man kan skippa misstaget och istället lära sig på en gång. :P

Går åt tid och ork till att fixa sitt misstag och det är lätt att få dåligt självförtroende om det inte går bra. När man tappar sitt självförtroende så mesar man nästa gång man ska göra något och då går det inte alls. En ond cirkel helt enkelt. Suck.

Matilda lånade ut sin PSP en stund efter maten, spelade bowling. Vill utöka min konsolsamling med en PSP! Så roligt plus att det är så lätt att ta med sig överallt. Man behöver inte koppla in, bära på en flera kilo tung klump när man känner för att spela. :P hehe Men jag tror inte jag skaffar än på ett bra tag, har inga pengar till det ändå.

Såg andra X-Men filmen efter det, den är bra gillar Nightcrawler. Han är riktigt cool skulle också vilja kunna teleportera mig från ett ställe till ett annat. Fatta vad mycket tid man skulle spara! :D

Fredagsmys..

Ska snart gå iväg för att äta middag. Det blir hamburgare idag, riktigt lyxigt! :P Drygt att det är så tidig middag på fredagar men nu är man ganska van vid det.

Slutade till lunch gick till ICA och inhandlade mat inför helgen, skulle inte köpa så mycket men det blev ändå typ en full ryggsäck. Tur att jag hade den annars hade jag storknat på väg hem. Ska äta spagetti med en sås som innehåller; tonfisk, rödlök och créam fraiche hade jag tänkt imorn. Den är supergod!

Ikväll ska vi se film troligtvis X-Men, vi vill ju se dom tre filmerna nu när vi har sett Wolverine. :P hehe Det är mycket möjligt att vi utmanar varandra i Filmspelet också. :)

Ha en trevlig kväll


Scott Pilgrim vs the World.

Vi lyckades koppla samman spelkonsolerna men vi kunde inte spela samtidigt, vilket var wierd. Så jag tror vi ger upp nu iaf ett tag framöver. Får turas om att spela som vi gjorde idag.

Tekken 6 är väldigt underhållande, efter vi hade spöat en massa folk så såg vi en nördig fighting film: Scott Pilgrim vs the world. Kanske en av dom bästa filmerna som har gjorts enligt mig. Så totalt annorlunda än vad man är van, men inte så konstigt när Michael Cera (som medverkar i bla. Juno, Superbad, Youth in Revolt, Nick and Norahs infinite playlist, Year One) är med i filmen. En av mina favorit skådisar just nu :P

Promenerade lite längre än vanligt idag jag och Matilda testade en ny väg, jag var ganska så trött innan vi var tillbaka igen. Imorgon måste vi handla så då måste man bära på en ICA kasse också, ser inte fram emot det. Fast det blir inte jätte mycket handlat den här gången. Ska bunkra upp med nudlar, det är billigt och rätt gott ibland!


Frestelse är jobbigt, den finns ju överallt! Mina nyårslöften är som sagt: 1. sluta äta godis (inte totalstopp utan bara väldigt väldigt sällan) 2. Promenera varje vardag (på helger har jag rätt till vila) 3. Skriva i den här bloggen oftare. :)
Det svåraste är såklart godisätande, ikväll hade Tomoko med sig godis som hon bjöd på och alla mumsade i sig men jag bestämde mig stenhårt för att inte äta en enda bit. Godisarna låg bara där och frestade mig; "ät mig!" skrek dom ut till min hjärna men jag klarade testet. Yay för mig!

Hade jag inte haft Matilda att gå med hade det varit väldigt svårt med promenaderna, men hon vill ju verkligen ut och gå varje dag så då hänger jag på som en liten igel. hehe. Fast jag tror inte hon har något emot det, hon fortsätter ju att gå med mig så det måste ju betyda att hon inte har några problem med det. :P

Väntar på att min granne ska bli klar så jag kan gå på toa och fixa iordning mig, hon tar ju as-lång tid på sig. Hm, hon kanske städar förresten? Varför städa toan så här sent på kvällen?   

D-vitamin

Fick promenera i dagsljus idag för vi slutade vid lunch. Skönt med lite D-vitamin. På kvällen kopplade vi in PS3an, såg X-Men Origins: Wolverine ifrån min externa hårddisk. Mycket bra film, coola effekter :P Efter det ett avsnitt av How i met your mother innan vi bestämde oss för att dra oss tillbaka till våra rum.

Försökte även få Matildas PSP att bli kompis med min PS3a men vi misslyckades. Vi hade tydligen missat något så vi får försöka imorn istället. ^^ Tekniska prylar funkar inte alltid som man vill har jag märkt.


Dagens låt:

Fiona Apple - Extraordinary Machine





Andra gången..

Har nu ramlat för andra gången den här vintern, tänke skriva för i år men kom på att det är ett nytt år nu :P När jag och Sara gick till frukosten halkade jag till i backen ner från internatområdet och in på skolansparkering. Jag lyckades på något konstigt sätt förhindra att ramla ner på röven men fick istället framåtlutning och landade på ena knät. Hade hon inte hjälpt mig hade jag nog landat raklång på marken. Skrattade åt situationen hela vägen in till matsalen.

Fortsatte att rita mönster idag och började sy i trikå. Visserligen kunde vi inte själva bära det vi sydde om vi inte bantar ner oss till sizezero förstårs. hehe. Babybyxor var det vi fick sy, jätte jätte söta ^^

Efter middagen promenerade jag och Matilda (dom andra var tydligen för lata) till ICA, kunde hålla mig ifrån att köpa godis när jag var där. :) Jag kan tydligen behärska mig ibland. På kvällen visade Matilda sitt PSP, jag fick pröva att spela lite sen kom alla andra och vi såg två avnsitt av Criminal Minds.




Dagens låt

Vampire Weekend - Run

En ny teknik..

Jag får försöka skynda mig att skriva innan internet dör igen. Suck. Dom måste verkligen fixa det pronto det är riktigt drygt när det inte fungerar.

Vi har haft lappteknik på schemat idag, det ska vi hålla på med nu i 5 veckor. Vi ska jobba i par och göra en väggdekoration som kommer att pryda dagrummen. Jag och Sofi har fått Häggens dagrum att göra en dekoration till, en av dom svåraste. Vet knappt hur en hägg ser ut, någon annan som vet? Vi ska den här veckan sy klart några testlappbitar i olika tekniker, former och när vi kan det någorlunda ska vi börja designa.

Vet inte om vi ska låta det hänga kvar här sen eller hur det blir, men vi gör bara som vi blir tillsagda. Hade mönsterkonstruktion som jag trodde så vi började rita trikåliv. Alltså en tröja, skjorta eller linne i ett trikåmaterial, eftersom trikå är väldigt töjbart måste man också rita det på ett annat sätt. Mindre sömsmåner osv. :P

Efter middagen var jag nyttig och följde med på en promenad till ICA. Hm, det påminner mig om att jag måste köpa alvedon känner att jag börjar få "växtvärk" - benvärk

__________________________________________________________


Nehe, jag var inte snabb nog att skriva inlägget, får publicera det idag istället då. Suck.

Internetproblem..

Det gick inte att skriva igår för internet funkade inte :/ så skriver tidigt idag istället. Jävligt dåligt, hoppas att dom fixar till det, man vill ju kunna hålla kontakten med folk och det är ju på kvällen som man oftast sitter vid datorn.

Igår hade jag och Sara en spelkväll. På dagen gjorde jag inte så mycket, tvättade och såg på gamla vanliga big bang theory avsnitt. Kan aldrig få nog av den serien :P Sara var flitig och sydde lite på sin klänning som hon håller på med.

Vi åt kyckling och couscous till middag och spelade TP (Trivial Pursuit) och efter det Filmspelet som jag fick i julklapp av syrran. Svåra frågor men vi kunde ändå få ihop runt 8-10 rätta svar :P

Sofie kom fram till skolan kring nio tiden och joinade oss i uppehållsrummet. Hon var inte med och spelade men hon gissade på en del frågor ändå ^^


Ska snart gå iväg för att äta frukost och sen är det bara att sätta igång och arbeta flitigt igen. Inte säker på vad vi ska göra antingen trycka eller ha mönsterkonstruktion. Vi får se :)

Framme i Gamleby

Kunde sova riktigt bra på nattåget fast än det var varmt och kvavt. Kom fram 1 timme försenat men det gjorde inget, det var nästan bra. Kustpilen från linköping och till Gamleby gick inte förren 9.12 och jag kom fram 7.00 :/

Så fick sitta och vänta jävligt länge, men jag hade mp3n med mig så jag lyssnade på skön musik. :)
Blev väldans trött när jag väl satt på Kustpilen att jag knappt kunde hålla mig vaken. Vilade ögonen ett par minuter, men det kändes som flera timmar.

Det värsta var att gå med packningen till skolan från tågstationen. Hade inte trott att mitt bagage var så tungt, höll på att stupa flera ggr. Fick stanna efter var tionde meter för jag inte orkade bära väskan längre utan att vila. Mardröm verkligen. Men jag tog mig till skolan iaf, kollapsade på sängen och låg en stund för att lugna nerverna och ta igen mig.
Duschade efter det och sedan gick jag till uppehållsrummet för att äta frukost/lunch. Sara var också där så vi snackade och såg reprisen av Let's Dance :D

Packade upp min väska och visade Sara mina julklappar. Startade upp datorn vilket gick rätt så bra faktiskt. Trodde den skulle vara jätte seg men det var den inte. Så yay för de! :)

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, slappa och läsa kanske. Ikväll ska vi nog om vi orkar koppla in PS3an och spela litegrann. ^^

Rullar neråt..

Snart ska jag ta nattåget tillbaks till Gamleby. Känns väldigt konstigt att börja plugga igen efter en lång tids ledighet. Men också skönt att få göra något kreativt, strukturerat och träffa goda vänner igen. :)

Drar med mig förstaklassig underhållning i form av PS3an (playstaion 3) + en laddad extern hårddisk med filmer och serier :D Lite tungt blir det men det är de värt. Nu ska vi nog kunna hålla oss underhållna ett bra tag framöver! ^^






Worgen

I söndags hälsade jag på Bokan och spelade tekken 6, det gick väl sådär vi låg ungefär lika i vinster. Kan erkänna att jag var lite sämre, men ni vet hur killar är? Duktiga på nästan alla spel, jävla fusk. Vi såg också på en otroligt sjuk animerad serie Archer. Orkar inte förklara vad den handlar om ni får kolla upp det själva. :P

Sen har jag fått låna min brors (Christer) wow-konto för att lvla upp en worgen. :P Så jag har bara suttit inne och gjort de sen i måndags, fan vad fort man lvlar (30 nu)...mycket roligare nu när dom har gjort nya quest så man slipper göra samma igen för femtielftegången. Det är riktigt häftiga quest dom har skapat också, tror dom har tänkt efter lite.

Ska spela lite mer idag tills bror kommer hem sen ikväll blir det födelsedags-smörgåstårta för min andra bror (Claes). Han önskar oftast att min mamma ska göra den supergoda smörgåstårtan när han fyller år. Och det tackar vi honom för, vi alla älskar den. Sjukt gott! :D

Bara 3 dagar kvar tills jag ska åka till skolan igen om jag räknar med den här dagen. Var nära på att skriva åka hem :/ det har blivit mitt hem nu eftersom alla mina saker och sysselsättning är där. Men det känns ändå konstigt att kalla det hem.
Jag vill åka ner men ändå inte, lite orolig angående tågresan. Det borde inte var något problem att åka härifrån och ner till linköping men man vet ju aldrig. Tänk om man fastnar mitt ute i ingenstans? Hemska tanke.


Årets första dag..

Såg den sista filmen vi hade kvar och inte riktigt vågade se på nyårskvällen. Legion som handlade om världens undergång. En ängel kommer ner för att rädda människorna. Massa action och äckliga besatta personer som flåsar.

Gabbe drog hem och jag startade mitt nyårslöfte med att promenera till Odensala. Var inte alls så jobbigt som jag trodde det skulle vara, men det beror delvis på att vägarna här är plogade till skillnad ifrån Gamleby och att jag använder mina vinterkängor nu.

Det var bra temperatur att vara ute och trampa i och inte så kallt att man tappar känseln i ansiktet.

Hade flådig middag med fläskfilé och pressad potatis idag :P Nam Nam
Inte så nyttigt kanske men förbannat gott, men när jag kommer tillbaka till skolan kan jag lova att det inte blir lika god mat. Inte på helgerna iaf, skolans mat är jävligt bra så ska äta lite mindre potioner.

Får mumsa i mig mer sallad och frukt istället och framför allt promenera varje dag. Försöka ska jag väl säga om jag tvingar mig själv att gå när jag inte vill så är jag ganska säker på att jag kommer tappa sugen efter en vecka. Som tur är har jag vänner där nere som går i princip varje dag en liten promenad så då får jag ju sällskap :) Bra va?


Undrar om jag ska ta och börja läsa min bok som jag fick i julklapp imorn eller ikväll. Utvald av P.C Cast och Kristin Cast. Det är den tredje delen av House of Night. Handlar om vampyrer men en helt annan version av hur man föreställer sig att dom ska vara. Vampyrerna får genomgå en förvandling som tar år och om dom inte klarar av den så dör dom. Plus att alla vampyrer har olika element/förmågor som dom kan använda sig av. :)

Annars finns det inte så mycket att göra ikväll får se någon gammal film som jag har på datorn tror jag.


Nyårsafton

Blidde en väldigt lugn girlnight det här året. Bara jag och Gabbe som kollade på massor av filmer. Vi började med att se Död Snö en norsk-zombieskräck-komedi typ :P Lite svårt att få grepp om den filmen men den var jävligt läskig till en början. Sen blev den lite mer komisk och vi behövde inte gömma oss bakom kuddar.
Jag är lite känslig när det gäller hoppscener och klassiska "Hallå? är det någon därute?" som sedan leder till att personen blir slaktad eller hamnar ögo mot öga framför en blodig rutten zombie. :S Vidrigt! Mycket inälvor bara så ni vet.

Efter den såg vi Mary&Max en grymt snygg animerad film om ensamma själar. Mary har inga vänner och är mobbad så hon bestämmer sig för att skaffa sig en brevvän och slumpartat väljer ut någon i telefonkatalogen och börjar skriva. Det visar sig vara Max som också är mobbad för att han har Asbergers osv. Värd att se. :)

Efter den såg vi Date Night eller den svenska översättningen En galen natt. Suck. Den var inte så rolig som jag trodde den skulle vara. Det är som alla filmer man förväntar sig något av dom levererar oftast inte. Men den var helt okej.

A-team såg vi sist var lite distraherad av en massa sms men den var helt klart kvällens vinnare. Underhållande, klurig och grymma personligheter speciellt Murdock. Ska helt klart se den igen snart. ^^

Efter filmerna var avklarade satt vi och pratade i 1,5 timme innan tolvslaget. Just ja vi hann med lite tekken 6 imellan filmerna också. Man tröttnar rätt snabbt när man bara har en handkontroll och inte kan spöa varandra. hehe Så det blev inte mycket spelat. Måste verkligen köpa en till handkontroll men det är så dyrt att jag behöver vänta ett tag, spara pengar. :P

Var uppe till ungefär 01.00 innan vi bestämde oss att vi var för trötta för att vara vakna. ZzzZzz

RSS 2.0